Nytt stort datainnbrudd

Sikkerhetseksperten Troy Hunt publiserte i januar en artikkel hvor han informerte om et stort datainnbrudd, hvor det til sammen var 773 millioner unike e-postadresser og 21 millioner unike passord som ble publisert.

Troy Hunt har laget tjenesten “have i been pwned”, hvor du kan sjekke om din epostadresse var berørt i dette eller et tidligere datainnbrudd, samt sjekke om dine passord er mye brukt. Dersom du benytter deg av populære passord så kan det være lettere for hackere å bryte seg inn i dine elektroniske kontoer, da de oftest prøver kjente passord først.

Vi anbefaler alle å sjekke om de har e-postadresse eller passord som er berørte. Deretter anbefaler vi på generell basis å aktivere to-faktor autentisering på de sidene som tilbyr dette, i tillegg til å benytte unike passord per nettside.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com